Vuosikokous

Kevään 2018 vuosikokous

26.3.2018, maanantaina, pidettiin Vihreällä Talolla Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen vuosikokous. Vetäjänä toimi puheenjohtaja Harri Heinonen. Kahvitarjoilun yhteydessä Sakari Savolainen esitti kuvia Suomen kansallispuistoista. Kuvissa oli näytteitä näistä luontohelmistä etelästä pohjoiseen 22 puistosta siten, että eteläisin puisto, Tammisaaren saaristo oli ensin ja sitten kohti pohjoista kuljettiin Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon saakka. Kaikkiaan kansallispuistoja on Suomessa nykyisin 40, joista uusin on Hossa.

Sampo Manninen

Sampo Manninen esitelmöi jatkuvan kasvatuksen eduista

Kuvien jälkeen Sampo Manninen kertoi mainiossa ja havainnollisessa esityksessään kokemuksiaan metsien jatkuvan kasvatuksen eduista metsänomistajalle ja luonnon monimuotoisuudelle. Ohessa hän käytti kuvia ja videoita, jotka kiistatta kertoivat eduista, joita jatkuva kasvatus antaa. Metsä, josta oli kaadettu ja korjattu motolla huomattava määrä puuta, näytti edelleen metsältä. Tällä menetelmällä voidaan myös vähentää monia metsävahinkoja, kuten myrskytuhoja, hirvien taimille aiheuttamaa tuhoa, ekosysteemien ja elinympäristöjen tuhoutumista, virkistysarvojen vähenemistä, marja- ja sienisatojen tuhoutumista, hiilinielujen vähenemistä ja maapohjien vesi- ja mineraalitalouden negatiivisia muutoksia. Metsänomistajan saama tuotto on näin myös suurempi metsästään.

Vahvat asenteet, vallitsevat valtarakenteet ja tiedon puute ovat jarruina paremman metsänhoidon käyttöönotossa. Siksi luonnonsuojeluyhdistyskin haluaa edistää tietoa tästä vaihtoehdosta.

Vuosikokous

Yleisö seuraa Sampo Mannisen esitystä

Tämän jälkeen pidettiin avoin yhdistyksen vuosikokous, jossa valittiin mm. uusi hallitus.

Sakari Savolainen, varapuheenjohtaja
(teksti ja kuvat: Sakari Savolainen)

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto