Koululaisten linturalli 14. kerran

Tilhiä lehtikuusessa.
(kuva: Sakari Savolainen)

Vuodesta 2005 alkaen järjestetty Riihimäen koulujen välinen linturalli sujui pikkupakkasen siivittämänä perinteisesti vuoden kolmantena keskiviikkona 17.01.2018.

Tapahtuma on Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen (RSLY) BirdLife Kanta-Hämeen kanssa yhteistyössä järjestämä. Oppilaat bongailevat koulujensa ulkopuolella kaupungin alueella lintuja aamupäivällä kahden tunnin ajan, jonka jälkeen purkutilaisuus on klo 13 alkaen Pohjolanrinteen koulun juhlasalissa. Paikan päällä järjestämässä tapahtumaa olivat BirdLife Kanta-Hämeestä pj Juhani Kairamo, Kari Vuorinen ja Liisa Hynynen sekä RSLY:stä vpj Sakari Savolainen ja sihteeri Cristian Laevuo.

Linturalliin oli ilmoittautunut 18 joukkuetta, joissa yhteensä 68 oppilasta. Alakouluista joukkueita oli 7 kpl ja yläkouluista 11 kpl. Rallissa eniten havaintoja teki alakoulujen voittajajoukkue Tilhet Karan koulusta. Kolmihenkinen joukkue (Veera Anttila, Hilla Laurila, Ilona Mielikäinen) havaitsi yhteensä 20 lintulajia. Yläkoulujen voiton jakoi kaksi joukkuetta: Karan 9A-luokan Peipot (Venla Salonen, Jenny Kankaantähti, Riikka Pasanen) ja Karan 9D-luokan I-joukkue (Beeda Mannila, Eveliina Kivi, Heidi Taam) 19 lajilla.

Alakoulujen voittajajoukkue Tilhet (kuva: Sakari Savolainen).

Parhaimpia joukkueita palkittiin BirdLife Kanta-Hämeen linnustoselvityksillä, Kupilka-retkikupeilla ja pehmolinnuilla. Kaikkien osallistujien kesken on perinteisesti arvottu toistasataa euroa maksavat kiikarit. Niiden onnelliseksi omistajaksi valikoitui 8-luokkalainen Olivia Heinilä.

Havaintoja tehtiin yhteensä 182 kpl 28 lajista. Ässälajit (laji, jonka havaitsee ainoastaan yksi joukkue) olivat tilhi, punarinta, teeri ja tikli. Ässälajien löytäneitä palkittiin lintupinsseillä.

Yläkoulujen voittajajoukkueet (kuva: Sakari Savolainen).

Subscribe / Share

Article by Cristian Laevuo

Authors bio is coming up shortly.

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto