Perhosia lentelee vielä

Syysauringon lämmittäessä, keskustan tuntumassa lenteli amiraaliperhonen etsiskelemässä ruokailupaikkoja. Joissakin kukkapenkeissä on vielä ravintoa tarjolla jäljellä olevissa kukkivissa kukissa, mutta syksy alkaa tiukentaa jo otetta. Kesä oli heikko perhosille ja muille hyönteisille, sekä niitä ravintonaan käyttäville eläimille.

Amiraali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luonnonsuojeluyhdistys suunnitteli loppusyksyn toimintaansa halllituksen kokouksessa 7.9. Torstaikävelyt on luonnonsuojeluyhdistyksen osalta päättyneet perinteiseen sineniretkeen 14.9. Mukana oli 18 osallistujaa Hatlamminmäen maastossa. Saalistakin saatiin, tarkempi erittely yhdistyksen Facebook -sivulla. Asematapahtumaankin yhdistyksen osastolle liitettiin sieniteema, esillä myös siilit ja sammalet.

Hallituksen kokous

 

Seuraavassa kokouksessa suunnitellaan ensi vuoden ohjelmaa, joka sisältää metsänsuojeluun liittyviä tapahtumia luonnonsuojeluliiton teemojen mukaisesti. Tähän liittyen yhdistys onnistuikin yhteistyössä kaupungin kanssa säästämään sammalistonsuon läheisyydessä sijaitsevan metsäalueen hakkuilta. Teemaan liittyen, kaupungin rajua hakkuusuunnitelmaa pyritään keventämään modernimpien metsänhoitomenetelmien mukaiseksi.

Yhdistyksen ja Hyrian yhteistyössä uusimat pitkospuut kosteikkopuistossa alkavat valmistua, avajaisia päästään varmaankin juhlistamaan vielä syksyn aikana.

Kosteikkopuiston pitkokset

 

Subscribe / Share

Article by Harri

Authors bio is coming up shortly.

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto