Luonnonsuojelu-yhdistyksen vaalikoneessa hyvää statistiikkaa paikkakunnan ympäristöasioista

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys järjesti taas perinteisen vaalikoneensa, jossa selviteltiin ehdokkaiden näkemyksiä paikkakunnan ympäristöasioista. Kyselyyn saatiin mukavasti vastauksia yli puoluerajojen, tosin kaksi puoluetta loisti poissaolollaaan. Yleiskuva näkyy hyvin kyselyn graafeista, neljä asiaa nousi yli muiden: Hiilineutraaliutta kannatetaan yli puoluerajojen, samoin koulujen ympäristökasvatusta, Kaupunkimetsien hoitomenetelmien pehmentämistä sekä viheralueiden suojelua rakentamiselta.

 

Vastaajien kommenteissa tuli esiin luonnon merkitys osana kaupunkirakennetta. Vihreys kaupunkikuvassa ja ulkoilumahdollisuudet lähimetsissä jalankulkuetäisyydellä halutaan säilyttää. Moni kiinnitti huomiota siihen, että ympäristöarvojen huomiointi ei yleensä ottaen tarkoita kustannuksia, vaan luonnon tarjoamailla ilmaisilla ympäristöpalveluilla tuotetaan säästöjä muissa toiminnoissa. Ympäristöseikat on helppo nivoa osaksi kaupungin tulevia strategisia kärkihankkeita.

Käy katsomassa tulokset ja tilastot osoitteessa http://www.rsly.net/kunnallisvaalit-2017/

Vaalikone

 

Subscribe / Share

Article by Harri

Authors bio is coming up shortly.

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto