RSLY:n vuosikokous

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen vuosikokous pidettiin Vihreässä Talossa keskiviikkona 22.3. kello 18 alkaen. Aloitimme kahvittelulla ja vapaalla keskustelulla. Spiikkerinä toimi puheenjohtaja Harri Heinonen (kuvassa etualalla). Ensimmäinen varsinainen ohjelmanumero oli sosiaaliohjaaja Kata Vuorivirran (kuvassa oikealla) Metsämieli-menetelmän esittely. Menetelmä on ihmisen hyvinvointia lisäävä ja siinä merkittävässä osassa ovat luonto ja mielikuvaharjoitteet. Myös me saimme kokeilla yhtä mielikuvaharjoitusta.

Koska kaupunginjohtaja Sami Sulkko (kuvassa vasemmalla) oli iloksemme saapunut paikalle, hän käytti puheenvuoron ja keskustelimme kaupungin kärkihankesuunnitelmista ja uudesta strategiasta. Luonnonsuojeluyhdistyksenä esitimme huolemme siitä, että kaupungin metsäalueita käsitellään kovalla kädellä ja juuri virkistysmielessä, hiilinieluina ja monimuotoisuutta tukemaan tarvitsisimme lisää rauhoitettua metsää, jota Riihimäellä on aivan liian vähän millä mittarilla tahansa mitattuna. Ympäristönsuojeluhan on oikein ymmärrettynä täysin linjassa kaupungin kehittämisen kanssa, totesimme yhdessä. Yhteistyöllä saamme paljon aikaan.

Varapuheenjohtaja Sakari Sakke Savolainen kertoi kuvasarjan avulla viime marraskuisesta melontaretkestä Koloveden kansallispuistossa, upeasta luonnosta, kalliomaalauksista ja muista retken huippukohdista, kuten teeren syyssoitimesta, havisevista petolinnun siivistä hämärässä sateessa, valkoposkihanhien ylilennosta ja ketun kaikuvasta haukunnasta usvaisessa metsässä.

Alkuohjelman jälkeen pidimme varsinaisen kokouksen ja asiaa oli sen verran runsaasti, että saimme kaiken hoidettua vasta puoli yhdeksän maissa.

Metsämieliesitelmää kuunnellaan tarkasti.

Kuva 1. Metsämieliesitelmää kuunnellaan tarkasti. Kuva: Sakari Savolainen.

Sakari Sakke Savolainen
RSLY:n varapuheenjohtaja

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: Read 168 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto