Onnittelut satavuotiaalle Suomen luonnolle

Suomi Finland 100

Onnea Suomen luonto 100 vuoden johdosta!

Rieska

Onnea Järvet, Metsät, Suot, Harjut, Vaarat, Tunturit, Saaret ja Rannat. Onnea keväisin pitenevien päivien mukanaan tuomat, tervetulleet vieraat, kesän täyteläisessä vihreydessä kuhiseva elämä, syksyn haikeudessa hiljaisina uneksivat asukkaat ja talven kuulaassa rauhassa tähtien ja revontulten mystisessä valossa neuvokkaasti elelevät suuret ja pienet sankarit. Onnea harvoihin vapaisiin jokiimme rohkeasti nousevat kuningaslohet ja viimeisiin erämaihin vielä viisaasti kätkeytyvät susilaumat. Onnea Mesikämmen, metsiemme vanha valtias, joka nyttemmin olet joutunut syyttäsi huonoon suosioon. Onnea puissa, maan alla ja muualla näkymättömissä elelevä pikkuväki, josta emme edes tiedä, mutta jotka pidätte hyvinvoinnistamme huolta.

 

Juhannus

Onnea suomalaiset, joiden silmien edessä aukeaa luontomme mittaamaton kauneus. Onnea Suomen kansalle, joka on sydämen kyllyydestä saanut nauttia suomalaisesta maisemista, puhtaudesta ja luonnon antimista. Onnea Suomen päättäjille, jotka toivottavasti viisaasti ja kaukonäköisesti osaavat arvostaa  tätä kallisarvoista aarretta joka kuuluu jokaiselle suomalaiselle tasapuolisesti. Onnea Suomi, suomalaiset ja suomen luonto, joista yhdessä muodostuu suomalaisuus. Suomen luonto on tehnyt meistä kansan, jonka perusominaisuudet ovat avuliaisuus, reiluus, kekseliäisyys, heikomman auttaminen ja luonnon sekä naapureiden kanssa sopusoinnussa eläminen, koska muulla tavalla me suomalaiset emme ole voineet selvitä.

 

Harri Heinonen

Puheenjohtaja

Riihimäen Seudun Luonnonsuojeluyhdistys Ry

Subscribe / Share

Article by Harri

Authors bio is coming up shortly.

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto