Koululaisten perinteinen linturalli 13. kerran

Voittajajoukkue

Voittajajoukkue

Riihimäen koulujen välinen, leikkimielinen linturalli järjestettiin tänä vuonna ”nollakeleissä” torstaina 19.01.2017. Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen (KHLY) ja Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen (RSLY) yhteistyössä järjestettävän lintutapahtuman tarkoituksena on saada oppilaat tutustumaan lintujen maailmaan tekemällä näköhavaintoja mahdollisimman monista talvilintulajeista kahden tunnin ajan klo 10-12. Havainnointi saa tapahtua missä tahansa kaupungin rajojen sisällä. Purkutilaisuus järjestettiin tuttuun tapaan klo 13 alkaen Pohjolanrinteen koulun juhlasalissa. Paikan päällä järjestämässä tapahtumaa olivat KHLY:n puheenjohtaja Juhani Kairamo, paikallinen asiantuntija Kari Vuorinen ja RSLY:n sihteeri Cristian Laevuo.

Linturalliin oli edellisvuoden tapaan ilmoittautunut peräti 20 joukkuetta. Edellisvuoden osallistujamääräennätystä ei aivan rikottu, mutta lähes, osallistujia ollen 82. Alakouluikäisiä osallistujia oli 35 (luokilta 1-6), yläkouluikäisiä 42 (luokilta 7-9) ja lukiosta yksi 5-henkinen joukkue.

Koko rallin voittajajoukkue, ”Harjun 8A”, havaitsi yhteensä 19 eri lajia. Joukkueen jäsenet olivat Aleksandra Giloeva, Eemil Lähteenmäki ja Elsa Myllylä. Voittajajoukkue palkittiin Birdlifen pehmolinnuilla, Luonnonsuojeluliiton pehmoahmoilla sekä Kari Vuorisen viimeisimmällä Riihimäen linnustoselvityksellä. Lisäksi KHLY arpoi kaikkien osallistujien kesken noin 100 euron arvoiset kiikarit.

Oppilaat tekivät havaintoja yhteensä 210 kpl ja edellisvuoden tapaan kaikkiaan 27 eri lajista. Ässälajit (= laji, jonka havaitsee ainoastaan yksi joukkue) olivat tällä kertaa tikli ja harmaapäätikka. Muita vähiten havaittuja lajeja olivat hippiäinen, närhi, korppi, keltasirkku, käpytikka, kuusitiainen, viherpeippo ja vihervarpunen. Hieman odottamattomasti yksi joukkueista oli saanut otettua heille tunnistamattomasta linnusta hyvän kännykkäkuvan. Kuvan lintu osoittautui puukiipijäksi, minkä perusteella havainto kirjattiin tuloksiin neljän muun puukiipijähavainnon lisäksi.

(teksti: Cristian Laevuo, kuva: Kari Vuorinen)

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto