Riutassa koko perheen luontopäivä luonnonhenkien johdolla 28.8.

Essi Rönnkvist ja Tarja Heikkonen

Essi Rönnkvist ja Tarja Heikkonen

Menninkäiset

Menninkäiset

Metsänhaltija

Metsänhaltija

Luonnonhenkien kiehtovat tarinat heräävät eloon Riihimäellä Riutan majan metsässä sunnuntaina 28. elokuuta kello 11 alkaen.

Riihimäellä luontoa juhlitaan koko perheelle suunnatussa Luonnonhenkien metsäretki- satupolla kello 11-14. Polulle johdattelevat metsänkuningas Tapion ja rouvansa Mielikin kanssa Riihimäen nuorisoteatterin näyttelijät. Polulla voi tavata myös muita kansantarinoiden luonnonhenkiä metsähiisistä tonttuihin.

Tapahtuma on Suomen luonnonsuojeluliiton ja Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämä. Tukijana on Ekokem, jonka teltalla pääsee lopuksi tai aluksi jäteaiheiseen tehtävään. Jaossa on myös ilmapalloja.

Riutan maasto valikoitui tänä vuonna kohteeksi, sillä Riutan metsäinen suppamaasto on Tapion ja Mielikin mieleen. Riutassa sijaitsee myös Riihimäen uusin luontopolku, älypuhelimilla luettava QR-koodiluontopolku jossa on videoseikkailu myös lapsiperheille. Luontopäivässä opastetaan samalla QR-koodiluontopolun käyttöön. Polusta vain muutama tolppa osuu tapahtuman reitille.

­­ – Tänä vuonna metsänhenkien seikkailupolkuja on lisätty, eli lähtöjä on viisi kello 11 ja 13 välillä, joten mukaan ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Riittää, kun tulee paikalle. Polku päättyy nuotiopaikalle, jossa on kahvi- ja mehutarjoilua, pientä purtavaa ja nokipannukahvia, kertoo tapahtuman järjestäjä, Tarja Heikkonen.

Tapahtumapäivässä saa nauttia elämyksellisestä luontoretkestä metsänhenkien kanssa. Lisäksi nuotiopaikalta lähtee omatoimisesti kierrettävä Hyvän mielen polku, jonka Heikkonen on laatinut. Mukana on niin sammalen säihkeeseen tutustumista kuin hyvää tekeviä venyttelyitä ja luontorunoja.

Koko tapahtuma on ilmainen ja yleisölle avoin.

Molemmat polut ovat noin 900 metrin pituisia. Metsänhenkien polulle riittävät tavalliset kengät ja seikkailuhenki. Hyvän mielen polulla on syytä olla hyvät jalkineet. Mukana on mäkistä maastoa.

Luontopäivän tapahtuman tarjoavat Luonnonsuojeluliitto ja Ekokem.

Riutan majan pihasta löytyy autolla tulijoilla parkkitilaa, myös ylempää Riutan hiihtomajan luota ja Riutanharjun tanssilavan luota. Paikka on sopivan lähellä myös pyöräillen tulijoille.

Tapahtuma on osa Suomen luonnon päivän juhlia. Tapahtuman tiedot löytyvät myös valtakunnallisesta luonnon päivän Facebook-sivulta
https://www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia/21

Lisätietoja: Tarja Heikkonen, 044 9898 191, Luonnonsuojeluliiton yhteyshenkilö, Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsen, heikkonen.tarja@gmail.com

Satupolku

Satupolku 28.8.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto