Villiyrttiretkellä ennätysosanotto

25 kiinnostunutta oli torstaina 19.5. mukana tutustumassa Suonummen vanhan hiekkakuopan pohjalle syntyneeseen luonnon yrttitarhaan. Aikanaan soranoton alta paljastunut maaperä näyttää olevan suotuisaa kasvualustaa monelle yrttikäyttöön soveltuvalle kasville. Esimerkiksi artikkelin kansikuvassa näkyvä maitohorsman verso toimii ruuanlaitossa ja nautittuna parsan tavoin.

Maitohorsman versot parsan korvikkeena

Yrtit ovat vielä hetken aikaa parhaimmillaan, mutta jotkut yrttikasvit alkavt jo menettää keväisen tehovoimansa.

Yleisenä muistutuksena kuitenkin, että vain ruohovartisia kasveja voi kerätä maastotsta ilman maanomistajan lupaa. Esimerkiksi kuusen kerkät (nyt runsaina ja parhaimmillaan) ja koivun lehdet eivät kuulu jokamiehenoikeuksiin.

Subscribe / Share

Article by Harri

Authors bio is coming up shortly.

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto