Linturalli 20.1.2016

Koululaisten linturalli Riihimäellä jo 11. kerran

Keskiviikkona 20.01.2016 Riihimäen kouluilla järjestettiin jo perinteeksi muodostunut koululaisten linturalli. Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen ja Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen yhteistyössä järjestettävän lintutapahtuman tarkoituksena on tehdä näköhavaintoja mahdollisimman monista talvilintulajeista kahden tunnin ajan klo 10-12. Tämän jälkeen purkutilaisuus järjestettiin klo 13 alkaen Pohjolanrinteen koulun juhlasalissa.

Tämänvuotinen osallistujamäärä oli mieluinen yllätys. Erityisen positiivista oli myös pienimpien ala-asteikäisten aktivoituminen hieman yli 20 asteen pakkasesta huolimatta. Nuorimpia oli yli puolet koko osallistujamäärästä. Kaiken kaikkiaan osallistujia oli 89 oppilasta 20 eri joukkueessa.

Koko kisailun voittaja oli Riihimäen lukion ainoa, 3-henkinen joukkue ”Lukion Leppälinnut” (Jaakko Ekman, Enni Linnavirta ja Pinja Rajala) 21 lajihavainnolla. Ala-asteikäiset havaitsivat 4-12 lajia per joukkue ja yläasteikäiset 5-20 lajia per joukkue.

Oppilaat tekivät havaintoja kaikkiaan 27 eri lajista. Ässälajit (eli laji, jonka havaitsee vain yksi joukkue) olivat pulmunen ja varpushaukka. Muista vähimmässä määrin havaituista mainittakoon töyhtötiainen, peippo, kanahaukka, vihervarpunen, tilhi, puukiipijä ja urpiainen.

Kiikarin voitti neljäsluokkalainen Eeti Mannila.

(teksti: Cristian Laevuo)

Käpytikka Juha Mälkönen

Kuva: Juha Mälkönen Käpytikka

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , Read 168 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto