Vihervuotta

Riihimäellä viheralueet ovat tämän vuoden teema. Alkuvuoden käynnisti jo iso uutinen, eli korkeimman hallinto-oikeuden päätös, jonka mukaan Riihimäki saa kasvaa Kalmun metsäalueelle. Luontoarvot saavat väistyä, vaikka alueella on arvokastakin luontoa. Yhdistys voi vaikuttaa enää asemakaavoitusvaiheessa.

http://yle.fi/uutiset/luonnonsuojelijat_asuminen_ja_teollisuus_jyraavat_kalmun_luontoarvoja_riihimaella/7754581

Uutiset ovat olleet huolestuttavia myös Räätykänmäen suunnalla ja viimeksi Tienhaarassa. Molemmat ovat tärkeitä asukkaille ja varsinkin lapsiperheille, ei vain kaupunkiluonnolle.

Ilman luonnonsuojeluyhdistystä Riihimäellä tuskin olisi Vahteriston kokoista yhtenäistä  luonnonsuojelualuetta ja virkistysaluetta. Siitä iso kiitos kaikille tukijoille näin yhdistyksen 40-vuotisjuhlavuonna.

Vahteristo-henkeä kaivattaisiin lisää, lisää vihersaarekkeita ja pieniä parannuksia.

Kävin Peltosaaren kosteikkopuistossa, ja yllätys yllätys, sielläkin kuljetaan luontopolkua helmikuussakin. Pitkospolulle on jätetty kaupungin lumenaurausmassojen väliin aukko. Polulla tapasin myös talvisen liitokiekkoilijan, eläkeläismiehen, kahlaamassa niin polulla kuin lumihangessa.

Hän toivoi, että kaupunki leventäisi pitkospuita, kun kyseessä on niinkin lyhyt pätkä ja hyvin keskeinen virkistysalue. Hän kaipasi myös opastolppia, jotka ovat ilkivaltaisesti rikottu tai hukkuneet. Sama toive on jo kirjattu Riihimäen viheralueohjelmaan kuten moni muukin. Ensi kesäksi kaupunki rakentelee luontopolkuopasteita Riuttaan. Yhtä kiireellinen olisi myös Peltosaari. Koulut ja päiväkodit tarvitsevat metsiä opetuskohteekseen mielellään 200 metrin säteellä.

Viheralueiden terveyttä edistävistä vaikutuksista voi tulla kuulemaan 3.3. klo 18 Harjunrinteen koululle luonnonsuojeluyhdistyksen kevätkokoukseen. Aiheesta alustaa Tampereen yliopiston professori Kalevi Korpela. Tilaisuus on yleisölle avoin. Tervetuloa!

Tarja Heikkonen, puheenjohtaja

Tarja Heikkonen

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , , , , , , Read 169 articles by

Yksi kommentti

  1. Se ehdottomasti luotiin tarjoamaankorkean rullat takaisin jälleenItä rantaviivaa ja se voi että
    .

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto