Yhdistyksen sieninäyttely kiinnosti asematapahtumassa

Yhdistyksellä oli perinteinen sieninäyttely Asematapahtumassa, Asiantuntijoina osastolla toimivat Martti Rajamäki ja Mikko Kalliokoski. Sieniopastusta löytyi vaativimmillekin kyselijöille, mutta myös harrastusta aloitteleville. Sieninäyttelyssä oli esillä kymmeniä yleisimpiä kauden sieniä – pääasiassa ruokasieniä, mutta myös joitakin myrkyllisiä lajeja.

Syksyn aikana on kerätty runsas herkkutattisato. Yksi  näyttelyn perusopeista olikin helposti sekaisin menevien sappitatin ja herkkutatin erottaminen toisistaan. Sappitatti herkkutattisaaliin joukossa pilaa herkullisen sieniruoan. Aloittelijoille neuvottiin opettelemaan helposti tunnistetttavat, yleiset ruokasienet ja sen jälkeen tutustua erikoisuuksiin. Kantarelli, suppilovahvero, mustatorvisieni, lampaankääpä ja herkkutatti ovat hyvät aloituslajit, ja lisäksi kaikki ovat erittäin hyviä ruokasieniä.

Asematapahtuma 1

Asematapahtuma 2Asematapahtuma 3


Arkiston vastaavat:

No related posts.

Subscribe / Share

Article by Harri

Authors bio is coming up shortly.

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto

Viimeisimmät kommentit