Torstaikävelyt 2014

Riihimäki-Seura ja Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys järjestävät perinteisiä torstaikävelyjä. Kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita kävelyille. Ne alkavat klo 18 ja kestävät 1-2 tuntia. HUOM! Yölaulaja-, lepakko- ja sieniretkillä eri alkamisajat.

15.5. Huhtimon retki, vetäjänä Martti Rajamäki. Lähtö Mesikadun ja Huhtimonkadun risteyksestä.

22.5 Perheretki Riuttaan, vetäjänä Tanja Siimessalmi ja Tarja Heikkonen. Lähtö Riutan ulkoilualueen alaparkkipaikalta.

29.5. Helatorstai, ei torstaikävelyä

5.6. Yölaulajaretki Parman peltojen ympäristöön, vetäjänä Ari Lehtinen. Lähtö Herajoen vedenottamolta klo 22.

12.6. Varuskunta ja sotilaskoti, pyöräretki. Pyöräilemme eversti evp. Seppo Uron johdolla kasarmin alueella ja kuulemme myös sen venäläisestä ajasta. Kierros päättyy noin klo 19.30 sotilaskodilla, jossa halukkailla on vielä mahdollisuus käydä omalla kustannuksella kahvilla. Kokoontuminen Etukasarmin portilla (Kokonkatu).

7.8. Hautausmaa. Kierrämme rovasti Kalervo Huttusen johdolla tunnettujen riihimäkeläisten haudoilla ja kuulemme muisteluja ja tarinoita. Kokoontuminen Kappelikirkon edessä.

14.8. Kotikaupunkipolku. Kävely keskustan kaupunkipolulla avaa mielenkiintoisia näkökulmia kotikaupunkiin sekä uusille että vanhoille asukkaille. Kävelyä vetävät Paula Suoja ja Suoma Salonen Riihimäki-Seurasta. Kokoontuminen Kansalaisopiston edustalla (Puistikko 5).

21.8. Lasitehdas ja Hyttikortteli. ”Lasitehtaan oma likka” Anita Elomaa kertoo, millaista elämä oli silloin, kun lasitehdas antoi leivän sadoille ja Hyttikorttelissa oli työläisten asuntoja. Kokoontuminen Lasitehtaanaukiolla.

28.8. Lepakkoretki Käräjäkoskelle, vetäjänä Olli Haukkovaara. Lähtö Käräjäkosken parkkipaikalta klo 21.

4.9. Vahteriston sieniretki, vetäjänä Kauko Köykkäri.

Lähtö Teerimäenkadun päästä klo 17

11.9. Suomen Kerta Oy ja Havi. Tehdaspäällikkö Jarmo Hutri, tuotantopäällikkö Tapani Kojo sekä käyttöpäällikkö Matias Vilppola esittelevät perinteikkään kynttilätehtaan nykytoimintaa ja historiaa. Tehtaan myymälä on auki klo 18 asti, joten ostokset on tehtävä ennen kierrosta. Kokoontuminen tehtaan portilla, Kynttilätie 6. Kierrokselle mahtuu enintään 70 henkeä.

Subscribe / Share

Article by Martti

Authors bio is coming up shortly.
Martti tagged this post with: , Read 27 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto