Sieniretki Hatlammille

    Kuusiherkkusieni on hyvä ruokasieni, mutta opittava erottamaan tappavan myrkyllisestä valkokärpässienestä. Kuva: Martti Rajamäki

    Torstaina järjestetään sieniretki Hatlammille. Retkellä tutustutaan kuusimetsän sienilajeihin. Sienten tunnistukseen ja ruokasienikäyttöön perehdyttävät sieniharrastajat Erkki Holttinen, Mikko Kalliokoski, Kauko Köykkäri ja Martti Rajamäki. Retkelle lähdetään poikkeuksellisesti kello 17.00 Kiskon majalta. Sienimetsään kannattaa varustautua hyvillä kengillä, sienikorilla ja sieniveitsellä.  

    Tällä hetkellä sienimetsät ovat melko kuivia, mutta kosteista sammalpohjaisista kuusikoista kuten Hatlammilta voi löytää silti melko paljon sieniä. Alueella kasvaa todennäköisesti ainakin suppilovahveroita ja lampaankääpiä.

     Retki kuuluu Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen ja Riihimäki-Seuran järjestämiin torstaikävelyihin. Retkelle ovat kaikki tervetulleita.

Subscribe / Share

Article by Martti

Authors bio is coming up shortly.

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto