Yölaulajaretki Bad-Segebergin puistoon to 6.6. klo 22.00

Bad-Segebergin puistossa voi kuulla mm. viitakerttusia. Kuva: Martti Rajamäki

Torstaina 6.6. havainnoidaan yölaulajien soitantoja Bad-Segebergin puistossa ja lähialueilla. Tähän aikaan kesän kynnyksellä monet yölaulajat virittelevät esityksiään illan hämärtyessä. Vaikka Bad-Segebergin puisto on monille melko tuntematon yölaulajakohde, niin alueella voi kuulla mm. viitakerttusia ja satakieliä. Lämmin toukokuu on tuonut paljon hyönteissyöjiä Suomeen ja Riihimäellä on tavattu joissakin paikoissa myös pensas-ja viitasirkkalintuja sekä ryti- ja luhtakerttusia. Hyviä paikkoja yölaulajien kuunteluun ovat pensaikkoiset alueet, pienipiirteiset pellot sekä ruoikot.

Retken vetäjänä toimii Alssi Niskanen, joka kertoo linnuista ja erityisesti niiden laulujen eroista. Retkelle lähdetään kello 22.00 Bad-Segebergin puistosta. Mukaan voi ottaa kiikarit, mutta yölaulajia havainnoidessa ne eivät suinkaan ole välttämättömät.

Retki kuuluu Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen ja Riihimäki-Seuran järjestämiin Torstaikävelyihin.

Subscribe / Share

Article by Martti

Authors bio is coming up shortly.
Martti tagged this post with: , , , , , Read 27 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto