Rekelle Paalijärvelle 30.5.2013

Miltä tuoksuu Paalijärven rantametsä? Mitkä kasvit ovat nyt kukassa. Voisiko Paalijärven metsissä hiippailla ilves? Näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin tutustutaan retkeillen, leikkien ja tutkien torstaikävelyllä 30.5.2013. Retki alkaa Paalijärven uimarannan parkkipaikalta kello 18. Oppaina toimivat Tarja Heikkonen ja Tanja Siimessalmi. Retkellä kuljetaan myös pieni pätkä Ilvesreittiä. Retken päätteeksi voi nauttia omia eväitä Paalijärven uimarannan nuotiopaikalla.
Paalijärvi on yksi Riihimäen luonnon helmistä ja ainoa paikka, jossa on lintutorni. Järvi on kokenut kovia, se on matala ja rehevöitynyt. Se on silti arvokas lintujärvi ja luontokohde. Järvellä pesii ruokokerttusia, silkkiuikkuja, telkkiä ja nokikanoja. Voipa siellä nähdä myös harmaahaikaroita. Rantametsiin on mieltynyt myös suojeltu lentävä rukkanen eli liito-orava.
Onkin sääli, ettei Paalijärvellä ole pysyviä luontopolun opaskylttejä. Luonnonsuojeluyhdistys on sellaiset laatinut, mutta ne ovat ,menneet rikki. Paalijärven uimarannan opastaululla on hivenen tietoa Paalijärven luonnosta.
Paalijärvi ansaitsisi oman luontopolkunsa Riihimäen kaupungin nettisivuille, niin kuin on Hirvijärvellä!
Retkelle kannattaa varata metsäretkelle sopivat kengät, ja seikkailumieltä!

Subscribe / Share

Article by Tarja

Authors bio is coming up shortly.

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto