Torstaikävelyt 2013

Torstaikävelyt Riihimäellä kesällä 2013

Perinteisiä Torstaikävelyjä järjestävät Riihimäki-Seura ja Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset. Kävelyt alkavat klo 18, ellei toisin mainita ja kestävät 1-2 tuntia.
23.5. Saneerattu Harjunrinteen koulu, esittelijänä rehtori Kari Hämäläinen. Kokoontuminen koulun sisäpihalla.
30.5. Paalijärvi-retki on koko perheelle suunnattu luontoretki, osittain uuden Ilvesretken maisemiin. Lähtö Paalijärven virkistysalueen parkkipaikalta. Retken vetäjinä Tarja Heikkonen ja Tanja Siimessalmi. Retken päätteeksi mahdollisuus jäädä Paalijärven nuotiopaikalle.
6.6. Yölaulajaretki Bad Segebergin puistoon ja Vantaanjoen varrelle. Kuulostelemme yölaulajia puistossa ja lähialueilla. Alkukesän yössä voi kuulla mm. satakieliä. Vetäjänä Alssi Niskanen. Kokoontuminen kello 22.00 Bad-Segebergin puistossa.
13.6. Honkalanmäen retki. Tutustumme tiiviissä virkistyskäytössä olevaan alueeseen, jota uhkaa rakentaminen. Tapaaminen Riihimäen ABC:n parkkipaikalla, sisäänajokulmassa. Kävelyretken oppaana on Mikko Kalliokoski, jolle maasto on tullut tutuksi koirienulkoilutuksen kautta. Reitinvalinnan pääidea on esteettinen elämys.
Kesätauko
8.8. Hautausmaakävely, vetäjänä Kalervo Huttunen. Kokoontuminen Kappelikirkon parkkipaikalla.
15.8 Lepakkoretki Juppalanlammelle. Retkellä etsimme lepakkoja Juppalanlammen lähimaastossa. Kokoontuminen kello 21.00 raviradan parkkipaikalla. Vetäjänä Olli Haukkovaara.
22.8. Harjukylän harjanteilla. Se on keskellä kaupunkia. Kaikki sen näkee ja kaikki sen tietää, mutta tunnemmeko silti sitä ja sen historiaa. Se on antanut nimen kaupunginosalle. Siinä ja sen ympäristössä on tapahtunut ja tapahtuu paljon edelleen. Mikä se on? Se on harju ja Harjukylä. Oppaana Kalervo Huttunen ja Ritva Pahkala. Kokoontuminen Lasinpuhaltajan patsaalla.
29.8. Ryttylän kartanon torpat Uramo, Sipusaari, Sillantaka, Suojala ja Rajala. Pyöräretkellä kuulemme kertomuksia torpista ja asukkaista ja ajamme Uramontien päästä päähän (5-6 km). Kokoontuminen Hämeen ammattikorkeakoulun parkkipaikalla. Vetäjänä Mikko Järvinen.
5.9. Pääkonttorilta Vihreälle talolle. Kävelykierros vanhimman Riihimäen ytimessä. Kuulemme, millaista toimintaa on ollut aikojen kuluessa Paloheimon pääkonttorissa, kaupunginmuseon rakennuksessa sekä Punaisessa-, Keltaisessa- ja Vihreässä talossa ja missä käytössä ne ovat nykyään. Esittelijöinä Martti Paloheimo, Helena Lindstén, Antti Häti, Suoma Salonen ja Olli Soini. Kierros alkaa Paloheimon pääkonttorin pihalta (Maantie 1) ja päättyy Vihreään taloon, jossa kävelijät voivat nauttia kahvit. Kierros kestää noin 1,5-2 tuntia. Torstaikävely noudattaa Euroopan rakennusperintöpäivän teemaa Eläköön rakennus!
12.9. Sieniretki Hatlammille. Syyskuu on parasta sieniaikaa. Retkellä tutustumme Hatlammin alueen kuusimetsien sienilajistoon. Kokoontuminen kello 17.00 Kiskon majalla. Oppaana Erkki Holttinen.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , Read 170 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto