Kuluvalla viikolla kirjastoissa vietetään luonto- ja ympäristöviikkoa

Penninmäki on arvokas lähivirkistysalue.

Penninmäki on arvokas lähivirkistysalue. Kuva:Martti Rajamäki

Tänä vuonna Suomen Luonnonsuojeluliiton järjestämällä luonto- ja ympäristöviikolla (11.2.-16.2.) näkyy kirjastoissa Suomen luonnon moninaisuus.

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys on luonut Riihimäen kirjastoon teemaan liittyvän yleisökyselyn, jossa kysellään rauhoittavinta lähivirkistysaluetta. Kyselyssä  toivotaan nostettavan esille pieniäkin alueita, sillä usein hyvin pienikin alue voi olla merkittävä arjen kiireen keskellä. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kirjapalkinto. Riihimäen ja Oitin kirjastossa on esillä lisäksi luontoaiheista kirjallisuutta sekä muita julkaisuja.

Meillä suomalaisilla on syytä olla ylpeitä hienosta luonnosta, jota arvostetaan myös kansainvälisesti.  Upea luonto ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Tällä hetkellä Riihimäellä keskustellaan Räätykänmäen
asemakaavoituksesta ja alueen lähiviheralueiden säilymisestä.
Luonnonsuojelyhdistys on esittänyt aiemmin mielipiteensä asiasta.

Luonto- ja ympäristöviikkoa on järjestetty vuodesta 1999 lähtien. Vuosittain se näkyy noin 150-200 kirjastossa ympäri Suomea. Vaihtuvien teemojen avulla halutaan nostaa esille ajankohtaisia asioita luonnosta ja ympäristöstä. Aiheesta lisää http://www.sll.fi/mita-sina-voit-tehda/tule-mukaan-toimintaan/teemapaivat/luonto-ja-ymparistoviikko.

Subscribe / Share

Article by Martti

Authors bio is coming up shortly.
Martti tagged this post with: , , , , Read 27 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto