Koululaisten linturalli kisattiin yhdeksännen kerran

Tiklin havaitsi rallissa hieman yllättäen neljä joukkuetta. Kuva: Martti Rajamäki

Perinteinen Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen ja Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen järjestämä koululaisten linturalli kisattiin yhdeksännen kerran 16.1.. Tänä vuonna kilpailun aikana lunta tuli välillä hiljakseen ja muutenkin oli pilvistä. Tämä ei koululaisten intoa lannistanut, vaan tänä vuonna kilpailuun osallistui peräti 19 joukkuetta ja yli kuusikymmentä oppilasta tai opiskelijaa. Tänä vuonna yksi joukkue tuli myös alakouluilta. Edustettuina kilpailussa olivat Pohjoinen alakoulu, Harjunrinteen, Karan sekä Pohjolanrinteen yläkoulu sekä Lukio.

Rallin yläkoulujen sarjan voitti Karan ykkösjoukkue, jossa kisasivat Mimmi Hirviniemi ja Emma Malkamäki. He havaitsivat ainakin lähes ennätykselliset 22 lajia, joiden joukossa yksi ässälaji (eli vain heidän näkemänsä laji) – peippo. Lukion sarjan voitti Lukion ykkösjoukkue – Heidi Ekman, Essi Linnavirta ja Sanna Malkamäki – 16 lajilla. Rallissa havaittiin peipon lisäksi ässälajina myös pyrstötiainen. Tämän kauniin linnun näkivät Pohjolanrinteen yläkoulun 6 E – luokalta Polarin bongareissa rallanneet Sanni Mattila, Sonja Povenius, Sanni Vallin, Anni Rantanen ja Janette Seppänen. Polarin bongareiden joukkue havaitsi  muutenkin hienosti 18 lajia.  Alakoulujen sarjan voittaneessa Pohjoisen koulun joukkueessa kilpailivat Aino Koskela, Elmeri Hiltunen, Samu Vuorenalusta ja Jenna Burke saattajanaan Saana Linden. He näkivät neljä lajia. Lintuvarusteen lahjoittamat kiikarit voitti tänä vuonna lukiolainen Heidi Ekman.

Suurkiitos rallin onnistumisesta kuuluu kouluille ja erityiskiitokset vielä Pohjolanrinteelle päin, sillä tänäkin vuonna purku saatiin pitää Pohjolanrinteen juhlasalissa.

Subscribe / Share

Article by Martti

Authors bio is coming up shortly.
Martti tagged this post with: , , , , , , Read 27 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto