Sieniaiheinen torstaikävely Vatsiaan

Tapionherkkusieni on parhaita ruokasieniämme. Kuva: Martti Rajamäki

Torstaina 30.8. järjestetään sieniin perehdyttävä torstaikävely Vatsiaan Suolijärven rantamille. Retkelle lähdetään Vatsiantien ja Metsonkalliontien risteyksestä kello 18.00. Paikalla opastetaan parkkeerauksessa. Retkellä sieniä tunnistavat ja niiden käytöstä kertovat sieniharrastajat Erkki Holttinen ja Martti Rajamäki.

Tällä hetkellä sieniä löytyy ajankohtaan nähden kohtalaisesti ja viime viikon tarkistuskierroksella Suolijärven rannoilta löytyi muun muassa pikkurouskuja, sikurirouskuja, punikkitatteja sekä paljon limanuljaskoita. Onneksi viime päivinä on satanut, joten tyhjin sienikorein paikalta ei tarvitse luultavasti häipyä. Alue on muutenkin hienoa, sillä se on osaksi suojelualuetta ja vähän matkan päästä avautuu Riihimäen hienoimpia järvimaisemia.

Retkelle kannattaa ottaa mukaan sienestysvarusteet sekä hyvät kengät, sillä sienestysmaasto on osaksi vaikeakulkuisella suojelualueella. Toki sienestää voi suojelualueen ulkopuolellakin, missä maasto on helpompikulkuista.

Retki kuuluu Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen ja Riihimäki-Seuran järjestämiin torstaikävelyihin.

Karttalinkki alueelle: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=16000&text=Vatsiantien+ja+Metsonkalliontien+risteys&srs=EPSG%3A3067&y=6727333&x=373740&lang=fi

Subscribe / Share

Article by Martti

Authors bio is coming up shortly.
Martti tagged this post with: , , , , , Read 27 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto