Lepakkoretki Peltosaaren Bad-Segebergin puistoon to 23.8.

Vesisiippa

Vesisiippoja harva pääsee näkemään näin läheltä. Yleensä ne erottuvat mustina nopeasti lentävinä siivekkäinä tummaa veden pintaa vasten. Kuva Gilles San Martin (Flickr - http://www.flickr.com/photos/sanmartin/2862314531/)

Torstaina retkeillään Peltosaaren parhailla leppakkokohteilla Bad-Segebergin puiston ja Vantaanjoen ympäristössä. Retkelle lähdetään Bad-Segebergin puiston lammelta klo 21. Oppaana on lepakkoasiantuntija Olli Haukkovaara.

Lammen ja Vantaanjoen ympäristössä voi nähdä hyönteisiä saalistelevia vesisiippoja ja pohjanlepakoita. Pohjanlepakot saalistavat myös katulamppujen valossa.

Edellisen kerran alueella retkeiltiin kolme vuotta sitten. Tuolloin päästiin lepakkodetektorin avulla todistamaan pohjanlepakon onnistunut saalistusyritys. Lepakot käyttävät kaikuluotausta suunnistamisessa ja saalistamisessa. Detektori puolestaan muuntaa lepakoiden kaikuluotauksessa käyttämät ultraäänet ihmiskorvin kuultaviksi.

Kuluva kesä on ollut lepakoille kurja. Poikasten syntyminen viivästyi kylmyyden ja sateisuuden vuoksi. Tämän lisäksi kylmät ja märät yöt olivat osalle poikasista kohtalokkaita.

Retki kuuluu Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen ja Riihimäki-Seuran järjestämiin torstaikävelyihin. Retki ennakoi Euroopan Lepakkoyötä, jonka virallinen ajankohta on 25.-26.8.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , , , , , Read 170 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto