Sudenkorentoretki Turkaanjärvelle su 5.8. klo 12

Lummelampikorento

Lummelampikorento (Leucorrhinia caudalis) on eteläisen Suomen suolampien ja rehevien lahtien vähälukuinen laji. Kuva: Jouni Tuohimaa

Sunnuntaina 5.8. järjestetään opastettu sudenkorentoretki Hausjärven Turkaanjärven lintutornille. Retkelle lähdetään kello 12.00 Turkhaudan Seurojentalon pihalta, jonne autot tulee jättää. Lintutornille kuljetaan pellon laidassa kulkevaa polkua pitkin.

Turkaanjärvi on matala ja loppukesällä pitkälti umpeenkasvanut, mikä tarjoaa sudenkorennoille suotuisan kasvupaikan. Järveä on ruopattu viime vuosina, jotta sinne on saatu avovesialueita. Lintutorni on rakennettu vuonna 2011.

Retkellä voi nähdä yleisiä loppukesän korentoja kuten pieniä okatytönkorentoja, mutta myös isompia korentojakin kuten elo- ja ruskoukonkorentoja. Rannan kasvillisuuttakin kannattaa tutkailla, sillä alueella kasvaa mm. kelta-ängelmää. Parhaita lintuhavaintoja on mm. sitruunavästäräkki vuonna 2011.

Retkelle kannattaa ottaa mukaan kiikarit sekä hyvät kengät ja pitempilahkeiset housut, sillä polulla saattaa kasvaa nokkosia. Retkellä on säävaraus ja mahdollisen huonon sään sattuessa retki perutaan.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , , , , , , Read 169 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto