Luonnonkukkien päivän retki Karoliinanojalle

Luhtalemmikki on Luonnonkukkien päivän teemalaji. Se viihtyy Karoliinanojallakin. Kuva: Martti Rajamäki

Seuraava torstaikävely järjestetään poikkeuksellisesti Luonnonkukkien päivänä sunnuntaina 17.6. Perinteisenä yhteispohjoismaisena Luonnonkukkien päivänä tutkitaan Uramon Karoliinanojan kasvillisuutta sekä kuullaan ennen vanhaan kalojenkin käyttämästä kutuojasta. Kasvistoa retkellä esittelevät Virpi Lyytimäki ja Martti Rajamäki, paikallishistoriasta kertovat Karoliinanojan alueen asukkaat.

Karoliinanoja on kasvistoltaan melko rikas ojalinja, jossa kasvaa muun muassa luhtalemmikkiä, rantaminttua, purolitukkaa ja karvahorsmaa. Retkellä oppiikin erottamaan peltolemmikin, rantalemmikin, luhtalemmikin ja puistolemmikin. Raviradan lounaiskulman vieressä on lisäksi pieni alue, jossa on ilmeisesti viiden vuoden takaisen lampaiden laidunnuksen jäljiltä pienehkö kosteahko niitty. Tällaisilla ihmisen muokkaamilla kasvupaikoilla on hyvin suuri merkitys esimerkiksi monille heinäsirkoille ja mesipistiäisille.

Retki alkaa Kontiontien K-Market Otson pihasta sunnuntaina 17.6. kello 10. Retki soveltuu hyvin lapsiperheillekin ja kestää noin puolitoista tuntia. Retkelle voi ottaa mukaan oman kasvikirjan ja luupin, sillä niitä ei välttämättä riitä kaikille halukkaille. Pukeutuminen sään mukaan.


Arkiston vastaavat:

Kevät on kiihkeää aikaa kaloillakin,
Joutomaat – lintujen talvinen ruoka-aitta,
Suuri metsähuijaus,
Martti Rajamäki: Linturallin voittajat ratkaistiin ässälajeilla

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto

Viimeisimmät kommentit