Torstaikävely 7.6. tutustuttaa Hatlamminmäen luontoon

Hatlamminmäellä on Yoldia-merivaiheen aikainen muinaisrantavyöhyke. Kuva: Tarja Heikkonen

Riihimäellä järjestetään ensi kertaa torstaikävely Riihimäen arvokkaaseen luontokohteeseen Hatlamminmäelle 7.6. Retki on siinäkin mielessä erikoinen, että maakunnallisesti arvokkaan suojelukohteen naapurissa on toimintojaan laajentava Ekokem.

Retkellä tutustutaan Hatlamminsuon luontoarvoihin ja kiivetään polkuja pitkin Hatlamminmäen huipulle yli 160 metriin merenpinnasta. Retken lomassa on mahdollisuus kysellä myös tehtaan vaikutuksista ympäristöön. Harvoin tehdas ja luonto pystyvät tulemaan toimeen yhtä joustavasti. Silmämääräisesti ympäristövaikutuksia ei näy. Kasvillisuustutkimuksissa on mäenrinteessä havaittu paikoin kohonneita PCB-pitoisuuksia. Luontoretkellä päästään nauttimaan jylhistä maisemista, tupasivillan koristamasta suosta ja syvänvihreistä sammalikoista. Hatlamminmäen linnusto on runsasta. Yoldian meren aikaiset kivikot ovat kyykäärmden suosimia talvihorrospaikkoja. Alue on nykyisin Metsähallituksen omistuksessa. Viime talven myrskun jälkiä näkyy edelleen runsaasti.

Hatlamminsuolla tupasvilla kukkii valkoisena merenä. Hatlamminsuo ja Hatlamminmäki muodostavat Riihimäen arvokkaimman luontokohteen.

Retkelle kanattaa ottaa hyvät kengät mukaan ja eväitä, jos haluaa nautiskella korkealla paikalla. Retkiopastus alkaa Talteentien päästä 7.6. kello 18. Retki kestää noin puolitoista tuntia. Yleisön toivotaan tulevan paikalle kimppakyydeillä tai pyörillä, sillä autoille on rajallisesti tilaa. Retkioppaana toimii Tarja Heikkonen luonnonsuojeluyhdistyksestä.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , , , , Read 169 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto