Luonto- ja ympäristöviikolla 13.2. -18.2. kirjastoissa näkyy vesistöteema

Suomen Luonnonsuojeluliiton vuoden 2012 erityisenä teeman on vesiensuojelu. Teema näkyy myös vuotuisella kirjastojen luonto- ja ympäristöviikolla 13.2. -18.2. ympäri maata.

Koskikara. Kuva: Kari Paukola

Koskikara. Kuva: Kari Paukola

Riihimäen seudun luonnonsuojelyhdistys järjestää viikon kunniaksi Riihimäen ja Oitin kirjastossa yleisökyselyn seudun suosituimmasta vesistökohteesta, joka voi olla järvi, lampi, joki  tai vaikkapa puro.  Riihimäen kirjastossa on esillä myös vesiaiheisia valokuvia, joista kirjaston kävijät voivat arvata tai tunnistaa, mistä paikallisesta kohteesta kuvat on otettu. Kyselyihin vastanneiden kesken arvotaan luontokirjoja.

Oitin kirjastossa on esillä vesistöaiheinen luontokuvanäyttely. Näyttely on pystyssä kaksi viikkoa. Tänä vuonna valokuvia nähdään Jari Pasurilta, Juha Mälköseltä, Kari Paukolalta, Martti Rajamäeltä, Matti Anttilalta ja Petri Mäkelältä. Kuvissa esiintyy Riihimäen ja Hausjärven seudun vesistöjä sekä vesistöjen äärellä viihtyviä eläinkunnan jäseniä.

Lisäksi molemmissa kirjastoissa on esillä vesi- ja luontoaiheista kirjallisuutta sekä muuta materiaalia.

Luonto- ja ympäristöviikkoa on järjestetty vuodesta 1999 lähtien. Vuosittain se näkyy noin 150-200 kirjastossa ympäri Suomea. Vaihtuvien teemojen avulla halutaan nostaa esille ajankohtaisia asioita luonnosta ja ympäristöstä.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , , , , , , , Read 170 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto