Lepakkoretki Käräjäkoskelle 25.08

Myotis daubentoni (vesisiippa)

Myotis daubentoni (vesisiippa) Kuva: Gilles San Martin (Flickr)

Tänä vuonna Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämällä lepakkoretkellä suunnataan Käräjäkosken ja Vantaanjokivarren ympäristöön. Lähtö on luontopolun alkupäästä Metsäkulmatien varrelta klo 21. Oppaana toimii jo edellisvuonna tutuksi tullut valkeakoskelainen lepakkoharrastaja ja -asiantuntija Olli Haukkovaara.

Retkellä kuljetaan Käräjäkosken n. 1,2km pitkä luontopolku. Lepakkoja tarkkaillaan ns. lepakkodetektoreilla, jotka muuntavat lepakoiden korkeataajuuksiset kaikuluotausäänet ihmiskorvin kuultaviksi.

Alueella on tehty havaintoja vesisiipoista ja pohjanlepakoista (ks. Riihimäen lepakkokartoitus 2007). Vesisiipat saalistavat hyönteisiä lähellä veden pintaa. Pohjanlepakot puolestaan lentävät tyypillisesti korkeammalla, jopa puiden latvustason yläpuolella.

Retki kuuluu Riihimäki-Seuran kanssa järjestettyihin torstaikävelyihin.

Lisätietoja

040-754 6966 tai petri.m.makela at gmail.com

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , , , Read 170 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto