Mukaan tuulihaukkoja rengastamaan

Tuulihaukkaemon renkaan numerosarja selvittää linnun alkuperän. Rengastajana Petri Mäkelä. Kuva: Maija Siljander.

Tuulihaukkojen kanta on ollut viime vuosina jatkuvassa kasvussa. Edellisvuoden tavoin tänäkin vuonna tuulihaukkoja pääsee seuraamaan läheltä poikasrengastuksen yhteydessä. Oppaana toimii rengastaja Petri Mäkelä.

Alustavien tarkastusten perusteella tänä vuonna pesivien parien määrä Riihimäen, Hausjärven ja Janakkalan kaakkoisosien alueella ylittää reilusti maagisen kolmenkymmenen rajan. Itseasiassa luku hipoo jo neljääkymmentä.

Kannan kasvun merkittävin syy on ollut ahkera pöntöttäminen alueella. Suuri kiitos kuuluu myös maanomistajille, jotka ovat ottaneet positiivisesti vastaan pöntöt latojensa päätyihin.

Poikasten ja emolintujen rengastamisella saadaan tietoa pesivistä linnuista. Tiedetään, että pesivät tuulihaukat palaavat edellisvuoden pesimäseuduille. Tälläkin alueella jo kahdesta pöntöstä on eri vuosina kontrolloitu sama emo.

Tuulihaukka on mieltynyt monien muiden petolintujen tavoin peltomyyrien pyytämiseen. Vuoden 2011 keväällä ja kesällä eletään syklissä muuttuvien myyräkantojen nousuvaihetta, joten ruokaa pitäisi olla tarjolla riittävästi.

Rengastusretken tarkemmista ajankohdista ilmoitetaan pesintöjen edetessä kaikille ilmoittautuneille.  Ilmoittaudu ajoissa!

Lisätietoa ja ilmoit. 040-7546966 tai petri.m.makela at gmail.com


Arkiston vastaavat:

Myyränpopsijoilla on purtavaa,
Kevään skitsofreniaa

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , , Read 154 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto

Viimeisimmät kommentit