Hävitetty metsä -elokuvakiertue saapuu Riihimäelle

Hävitetty metsä -elokuvakiertue

Luonto-Liiton metsäryhmä järjestää Riihimäellä keskiviikkona 15.9. klo 18 elokuvatilaisuuden yhteistyössä Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen ja Elokuvakulttuuriyhdistys Kino Sammon kanssa. Kino Sammossa (Suokatu 9) järjestettävä kolmen elokuvan dokumenttielokuvasarja on maksuton.

Elokuvissa 2000-luvun dokumentaristit ottavat kantaa metsiensuojelun tarpeeseen. Kiertueella nähtävät elokuvat käsittelevät ihmisen eloa metsässä ja metsän kanssa, metsän merkityksiä, jotka eivät mahdu käsiteltyihin talousmetsiin.

Metsät ovat ihmisille paitsi työn, myös riemun ja levon paikkoja. Luonnonmetsien katoaminen aiheuttaa monille surua ja mielenterveyden järkkymistä. Suomessa on ollut melkein tabu puhua siitä, miten maiseman yksipuolistuminen vaikuttaa ihmisiin ja miltä se tuntuu. Lukemattomien metsissä elävien eläin-, kasvi- ja sienilajien lisäksi myös ihmisen elinpaikka ja luontoyhteys uhkaa kadota. Metsien kohtelusta käytävä keskustelu ei ole vain biologien ja metsäteollisuuden asia.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , Read 169 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto