Lepakkoretki Arolammin yössä

Torstaina 26.8. tarkkaillaan lepakoita Arolammin kulttuurimaisemissa. Retkelle lähdetään lepakkoasiantuntija Olli Haukkovaaran johdolla klo 21 Pirttiläntie 120 kuivurin edustalta.

Retki ennakoi seuraavana viikonloppuna järjestettävää Euroopan lepakkoyötä, jonka aikana järjestetään monissa maissa lepakkoaiheisia retkiä ja tilaisuuksia.

Tämän vuoden retki tehdään Riihimäen Arolammille, josta löytyy monenlaista lepakoille soveliasta ympäristöä. Alueelta löytyy vankkaa metsää, jokivartta ja lampi sekä vanhoja rakennuksia, joiden koloissa lepakoita asustelee. Arolammilla on tavattu jopa viittä eri lajia: vesisiippaa, viiksi-/isoviiksisiippaa, pohjanlepakkoa ja korvayökköä. Lepakkoselvityksen mukaan alueella on runsaasti lepakoita ja sen tila on lepakkojen kannalta erityisen hyvä.

Retkellä havainnoidaan lepakoita silmämääräisesti ja tarkoilla detektoreilla, jotka muuntavat lepakoiden käyttämät korkeat äänet ihmiskorvin kuultaviksi. Lajit tunnistetaan äänten rytmeistä ja sävyistä.

Lepakkoretki kuuluu torstaikävelyihin, joita Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys järjestää yhdessä Riihimäki Seuran kanssa.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , , Read 168 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto