Torstaikävelyt Riihimäellä kesällä 2010

Perinteiset Torstaikävelyt järjestävät yhteistyössä Riihimäki-Seura ry ja Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys ry. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset. Kävelyt alkavat klo 18, ellei toisin mainita. Ne kestävät 1-1½ tuntia.

27.05. Patastenmäki tutuksi. Tutustumme Patastenmäen historiaan 1900-luvun alkupuolelta nykypäiviin. Lähtöpaikka on vanhan tasoristeyksen kohta Patastenmäen sillan eteläpuolella ja radan itäpuolella. Oppaana Pekka Kirjokangas.

03.06. Yölaulajaretki Peltosaaren kosteikkopuistoon. Kokoontuminen klo 22 Jäähallin ja Työväentalomuseon välisellä kentällä. Oppaana Markku Hyvärinen Kanta-Hämeen Lintutieteellisestä yhdistyksestä.

10.06. Linnunlaulusta linja-autoasemalle: riihimäkeläisiä rakennussuojelukiistoja 1970-luvulta nykypäivään. Vetäjänä FT, dos. Timo Salminen. Lähtö Pohjoisen Rautatienkadun ja Käräjäkadun kulmauksessa olevalta pysäköintipaikalta.

17.06. Joutsen Finland OY Yritysvierailulla esittelijänä toimitusjohtaja Eero Kotkasaari. Kokoontuminen tehtaan edessä (Petsamonkatu 83).

Kesätauko

05.08. Sudenkorentoretki Hatlamminsuolle. Kokoontuminen Hiihtomajantien päässä. Oppaana Jouni Tuohenmaa.

12.08. Hautausmaakierros, kokoontuminen Kappelikirkon luona. Oppaana kirkkoherra Kalervo Huttunen.

19.08. Herajoen 40 vuotta – maalaiskylästä lähiöksi Toimittaja Urpu-Kaarina Yli-Laurila kertoo Herajoestaan. Kokoontuminen koulun parkkipaikalla. Maksullinen kahvitusmahdollisuus Herajoen koululla, jossa rehtori Leena Heimonen kertoo lyhyesti tämän päivän koulusta.

26.08. Lepakkoretki Arolammin maisemiin. Kokoontuminen klo 21 Pirttiläntie 120 kuivurin edustalle. Oppaana lepakkoasiantuntija Olli Haukkovaara.

02.09. Kääpäretki Kalmun metsiin. Tunnistetaan kääpiä ja pohditaan mitä ne kertovat metsiemme monimuotoisuudesta Luonto-Liiton metsävastaava Mari Niemen johdolla. Kokoontuminen Kalliolantiellä n.0,8km kohdalla. Pysäköintipaikka myös n. 0,6km kohdalla.

09.09. Riihimäen kasarmialueen arkkitehtuuri ja alueella olevat muistomerkit. Oppaana kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Jari Lehtoväre. Kokoontuminen pyöräretkelle Etukasarmin portille.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , Read 168 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto