VALOKUVAKILPAILU ”Luonto kulttuurissa – Kulttuuri luonnossa”

Riihimäen luonnonsuojeluyhdistys järjestää ”Luonto kulttuurissa – Kulttuuri luonnossa”-valokuvakilpailun, jonka parhaat kuvat pääsevät yhdistyksen julkaisemaan vuoden 2008 kalenteriin. Lisäksi luvassa on mm. rahapalkintoja.

Länsimaiseen ajatteluun on juurtunut käsitys luonnon ja kulttuurin vastakkaisuudesta. Luonto nähdään sitä arvokkaampana mitä kauempana se on ihmisen vaikutuspiiristä eli kulttuurista. Tällöin sitä pidetään aidompana ja alkuperäisempänä. Ihmisen muokkaama luonto taas nähdään vähemmän aitona. Keskeisin vastakkainasettelusta syntyvä ongelma luonnonsuojelun ja oman luontosuhteen kannalta on se, ettei lähiluontoa tai muuta ihmisen koskemaa luontoa osata pitää arvokkaana. Luontoa etsitään aina jostain kauempaa ja luontoon lähdetään aina erikseen. Luonto voi kuitenkin olla kaupungissakin ja vaikkapa puutarhoissa arvokasta ja omalla tavallaan monimuotoista. Voidaan kysyä onko kaupunkiluonto vähemmän aitoa? Onko puutarhassa laulava satakieli kulttuurin vai luonnon vaikutuksen piirissä? Missä kohtaa tarkalleen kulttuuri alkaa ja luonto loppuu tai luonto alkaa ja kulttuuri loppuu? Voiko rajaa todella määrittää?

Luonto ja kulttuuri ovat kietoutuneet toisiinsa erottamattomasti monin eri tavoin vaikuttaen toinen toiseensa. ”Luonto kulttuurissa – Kulttuuri luonnossa”–valokuvakilpailun ajatuksena on yrittää murtaa luonnon ja kulttuurin välistä osin keinotekoista rajaa löytämällä niitä rajapintoja joissa luontoa ja kulttuuria ei voida erottaa toisistaan. Esimerkkejä löytyy määräämättömän paljon kun ympäristöä alkaa tarkkailla tästä näkökulmasta. Samalla lähiympäristö voi saada uusia mielenkiintoisia ulottuvuuksia. Kamera käteen ja havaintoja tekemään!

Kilpailun säännöt

1. Kilpailu on avoin kaikille mutta kuvien toivotaan liittyvän Riihimäen ympäristöön. Kuvia toivotaan kaikilta vuodenajoilta, joten arkistoja saa käyttää! Kuviin saa liittää kuvatekstit. Niitä ei kuitenkaan välttämättä käytetä.
2. Jokainen osanottaja voi osallistua enintään 4 kuvalla kilpailuun. Kuva voi olla joko paperivedos, dia tai digikuva. Paperivedoksien tulee olla kooltaan vähintään 13x20cm. Digikuvien tulee olla kooltaan vähintään 2272×1704 pikseliä.
3. Digikuvat lähetetään sähköpostitse osoitteeseen: rlsyposti@gmail.com. Diat, paperivedokset ja digikuvat cd:llä lähetetään osoitteeseen: Petri Mäkelä, Kyllikinpolku 2-4 A 1, 11120 Riihimäki. Kuvien pitää olla perillä 14.9.2007 mennessä.
4. Kuvien mukaan on liitettävä kuvaajan yhteystiedot. Vain riittävillä postimerkeillä ja palautuskuorella varustetut kuvat palautetaan.
5. Palkinnot: 1. palkinto 100e, 2. palkinto 60e, 3 palkinto 40e. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan kaksi Suomen luonto –lehden vuosikertaa sekä kaksi Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenyyttä vuodeksi. Parhaat kuvat pääsevät Riihimäen luonnonsuojeluyhdistyksen julkaisemaan vuoden 2008 kalenteriin.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: , Read 168 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto