Toimintaa vuonna 2005

Yhdistys juhli 30 vuotista toimintaansa. Retkiä ja kokouksia pidettiin ja suurena urakkana oli historiiki valmistelu. Uutena toimintamuotona käynnistyi Linturalli Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen kanssa.
Yhdistys ylläpiti Peltosaaren kosteikkopuiston ja Paalijärven luontopolkuja, ja pöntötti Peltosaaren kosteikkopuistoa.Yhdistys kartoitti Riihimäen liito-oravat v.2001
 
 
Yhdistyksellä on käytössään Riihiladun kanssa Riihimäen kaupungilta vuokrattu Mäkikujan kerhotalosta oma toimitila. Nuorten luontokerho on myös kokoontunut Mäkikujan yläkerrassa.
Yhdistys antoi lausuntoja muun muassa tulvien ehkäisystä ja Vantaan latvaosien liittämisestä Naturaan,muistutuksen Hämeen tiepiirille Riihimäen läntisen sisääntulotien aluevaraussuunnitelmasta, esitti Ryttylässä viheraluetta teollisuusalueelle liito-oravien ja arvokkaan lehdon takia kortteliin 66. Yhdistys jätti myös lausunnon Käräjäkosken kaavasta. Yhdistys teki kuntalaisaloitteen Vahteriston selvitysalueen muuttamisesta kokonaan viheralueeksi. Aloitteessa on mukana 11 muuta allekirjoittajaa eri paikallisyhdistyksistä.

Luontokartoitukset jatkuivat perhoskartoituksella, jota teki opiskelija Hanna Salo yhdistyksen palkkaamana Riihimäellä kesän 2005 aikana. Yhdistys kartoitti myös Ryttylän korttelin 66 kasvillisuutta. Yhdistys järjesti yhdessä Riihimäki Seuran kanssa suosittuja torstaikävelyjä ja osallistui pihamessuille yhteisosastolla Lopen luonnonystävien kanssa. Vuonna yhdistys painatti seinäkalenterin vuodelle 2006 ja historiikin Vantaanjoelta Vahteristoon sekä oravapalapelin. 30-vuotisjuhlassa yhdistys julkisti uuden jänislogonsa.

Subscribe / Share

Article by Luonnonsuojeluyhdistys

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys
Luonnonsuojeluyhdistys tagged this post with: Read 168 articles by

Comments are closed

RIIHIMÄEN SEUDUN LUONNONSUOJELUYHDISTYS on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys ja kuuluu Uudenmaan piiriin. Yhdistys toimii Riihimäellä ja Hausjärvellä. >>Jäsenkirjeet >>Toimintasuunnitelma 2016 >>Säännöt

Arkisto